25 Aralık 2012 Salı

Ebruli Kitapevinde Söyleşiye Katıldık!


sts a

Aşk,Yemek İçmek Gibidir!




Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Çorum Şubesi tarafından bir söyleyişi için Çorum’a giden Yazar Mürvet Sarıyıldız sevenleri ile buluştu....

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Çorum Şubesi tarafından bir söyleyişi için Çorum’a giden Yazar Mürvet Sarıyıldız sevenleri ile buluştu. Dil ve Edebiyat Derneği konferans salonunda gerçekleştirilen söyleşiye Başkan Yardımcısı Turhan Candan’ın yanısıra Belediye Sosyal Hizmetler Müdürü Mustafa Ercan, Zabıta Müdürü Mustafa Kanat da katıldı.

Daha çok soru cevap şeklinde geçen söyleşide yazar Mürvet Sarıyıldız, DED Şube Başkanı Turhan Candan’ın sorularını yanıtladı.
Yazı yazmaya şiir ile başladığını belirten Mürvet Sarıyıldız, şiirle kendini ifade edemediğini anladığı zaman şiirden vazgeçerek roman yazmaya başladığını belirtti. Popüler bir yazar yerine kalıcı bir yazar olmak istediğini aktaran Sarıyıldız, “Sırf roman yazmak için roman yazmıyorum. Popüler bir yazar olmak da istemiyorum. Ben kitaplarımda iyiliği, güzelliği, doğruluğu anlatarak kalıcı bir yazar olmak istiyorum. İnsanları iyiliğe güzelliğe yönlendirmek istiyorum” diye konuştu.
Kitaplarını neden Aşk teması üzerine yazdığı ile ilgili bir soruya cevap veren Mürvet Sarıyıldız, “İnsanlar yeme, içme, barınma gibi ihtiyaçlarını karşıladıktan sonra sevmek ve sevilmek ister. Bu karşı bir cins veya anne baba da olabilir. Aşk da 3’e ayrılır. Tabii Aşk, İradi Aşk ve İlahi Aşk. Tabii Aşk ile karşı cinsten birine aşık olur ilerde de evlenirsin veya o ilişki biter. İradi Aşk’ta kişi sevdiği insana benzemeye çalışır. İlahi Aşk Allah aşkıdır. Şimdiki gençler daha çok tabii aşk yaşıyor. Genellikle de çuvallıyorlar. Biten bir ilişkinin ardından kendilerini toplayamıyorlar. Ve bazen de bunun sonunda intihar ediyorlar. Birinci basamakta kalıp ikinci basamağa geçemiyorlar. Mesela Mimar Sinan, Mihribah’ın aşkı için neler yapmadı. Mihribah ile birleşemediler. Ama Mimar Sinan kendini bırakmayarak Mihribah’ın güzelliklerini mimarisinde yansıttı. Tüm Dünyaya Mihribah’ın güzelliğini gösterdi. Aşk Mahal kitabımda da anlattım ben bunu. Şah Cihan kendinden, canından çok sevdiği eşini kaybediyor. Bir gece odasına giriyor ve sabah çıktığında saçları bembeyaz oluyor. Kendini öldürmüyor veya her şeyden vazgeçmiş gibi yaşamıyor. Gidip Aşkı için eşi için dünyanın 7. Harikasından biri olan Taç Mahal’i yapıyor. Ben daha çok kitaplarımda insanlara aşkı nasıl yaşaması gerektiğini göstermek istiyorum” diye konuştu.

sts a