22 Temmuz 2012 Pazar

Mürvet Sarıyıldız, Malatya Güncel'de yazmaya başladı


Aşk Mahal ve Diğer Romanlar Üzerine
Kayıp Aşk çıktığında çok heyecanlıydım. Okuyuculardan nasıl tepki gelecekti. Yola yeni başlayan biri için gelen tepkiler elbette önemliydi! Çünkü ona göre yazma hayatım şekil alacaktı! Gelen yorumlar güzeldi. Sonra İki Cami Arasında Aşk çıktı. İnsanlar, yav efendim sen nasıl Mimar’a böyle bir şeyi yakıştırırsın diye eleştirilere geldiği gibi aşkı örnek olması bakımından güzel bir şekilde ele almışsınız diyen yorumlar da geldi.
Oysa bu kitapta Mimar ve Mihrimah birer semboldü. Kaldı ki Mimar’ın böyle bir aşkı yaşamadığı düşünülürse bu bir iftiradır denilecek hemen. Oysa bu tarihimizin büyük değerlerine bir iftiradan çok gençlere aşkın nasıl yaşanması gerektiğine dair ipuçlarıydı! Parmağın gösterdiğinden çok parmağa bakmaya alışkın olan insanlarında elbette görüşleri önemli!
Kaldı ki aşkın kayıp olduğunu anlatan Kayıp Aşk, aşkın platonik olduğunu gösteren İki Cami Arasında Aşk ve aşkın evlendikten sonra aşkı öldürmediğini gösteren Aşk Mahal hep aynı eksende dolaşmaktadır. Biraz ukalalık olacak belki ama “aşk böyle yaşanır!” demenin başka bir yoludur, bu!
Aşk ile yola çıktığımda son bir basamak kaldı. Yani okuyucular, Aşk Mahal’den sonra bir aşk kitabı daha okuduktan sonra – ki bu da bana göre aşkın en doruk noktasıdır- inşallah başka konularda okuyucuların karşısına çıkacağım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder